Leļļu teātra krievu trupā top izrāde «Truša Edvarda brīnumainais ceļojums» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Leļļu teātra krievu trupā top izrāde «Truša Edvarda brīnumainais ceļojums», informēja teātra pārstāve Rūta Petrauska.

Stāstu «Truša Edvarda brīnumainais ceļojums» 2006.gadā uzrakstījusi amerikāņu rakstniece Keita Dikamillo. Stāsts, kas izseko patmīlīgā, tikai sevi mīlošā truša piedzīvojumiem un sirds izaugsmei, saņēmis prestižo «Boston Globe-Horn Book Award» apbalvojumu. Krievu trupā šo darbu iestudēt ieradusies viesrežisore no Krievijas Nadežda Aleksejeva, kurai šī būs jau trešā izrāde Latvijas Leļļu teātrī, norādīja Petrauska.

«Šis stāsts skar ļoti būtisku tēmu - tēmu par mīlestību. Ir svarīgi runāt ar bērniem par jautājumiem, lietām, kas viņiem būs svarīgas visu dzīvi. Un jautājums par to, kas ir mīlestība, ir aktuāls no agras bērnības līdz pat sirmam vecumam. Jo agrāk ar bērnu sāk runāt par šīm lielajām jūtām, jo vairāk viņš sapratīs, kas ar viņu notiek pieaugot,» pauž Aleksejeva.

Izrādes vizuālo noformējumu veidojušas trīs mākslinieces - leļļu māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, videomāksliniece Dace Sloka, kā arī scenogrāfe un tērpu māksliniece Sintija Jēkabsone. Par iestudējuma muzikālo noformējumu un dziesmu tekstiem rūpējas Tatjana Bobrova, savukārt darbu no angļu valodas tulkojusi Olga Varšavera.

Iestudējuma lomās būs Leļļu teātra krievu trupas aktieri - Lilija Sūna, Elīna Feofanova, Jūlija Meščerjakova, Kristīna Varša, Aleksandrs Jonovs, Rodions Kuzmins, Jurijs Luniks un Vladimirs Svoboda.

Izrāde būs paredzēta bērniem no piecu gadu vecuma. Pirmās izrādes būs 3.februārī un 3.martā.

Biļetes uz izrādi nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu