Foto: Nacionālajā bibliotēkā izveidota Klusuma un meditācijas istaba (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Luhaers

Latvijas Nacionālās bibliotēkā (LNB) izveidota Klusuma un meditācijas istaba, informēja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Zilberts norāda, ka klusuma un meditācijas istaba ir vieta pilsētā un bibliotēkā, kur cilvēkiem ikdienas steigā rast mieru iekšējam klusumam un meditācijai. Istaba LNB darba laikā ir pieejama ikvienam bibliotēkas apmeklētajam, un tajā regulāri tiks rīkoti izglītojoši sarunu cikli, ko papildinās ar meditāciju saistīti tematiskie pasākumi. Vienlaikus šeit būs pieejama literatūra par meditāciju.

«Varētu padomāt, ka Klusuma un meditācijas istaba ir kaut kas ekskluzīvs. Nē, tā ir akūta mūsdienu dzīves nepieciešamība. Mums katram ir nepieciešama sava deva iekšējā un garīgā klusuma. Ikdienas aizņemtībā biznesā, zinātnē, politikā mēs to aizmirstam. Meditācija ir ceļš uz šo iekšējo klusumu, uz sevis apzināšanos,» norāda istabas projekta idejas autori - biedrība «Simboli un Riti».

Istaba atrodas 4.stāvā blakus Audiovizuālā centra lasītavai.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu