Mihails Barišņikovs šodien svin 69.dzimšanas dienu! (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā dzimušais krievu izcelsmes amerikāņu baletdejotājs Mihails Barišņikovs šodien, 27.janvārī svin savu 69.dzimšanas dienu. Apsveicam!

Mihails Barišņikovs 1948.gada 27.janvārī dzima Rīgā, inženiera Nikolaja Barišņikova un šuvējas Aleksandras ģimenē.

Vēl 12 gadu vecumā Barišņikovs uzsāka mācības Rīgas horeogrāfijas skolā, taču 1963.gadā turpināja mācījās Krievijā, kur vēlāk sāka strādāt Ļeņingradas operas un baleta teātrī.

Pēc 1974.gada Barišņikovs sāka dzīvot Amerikā, kur kļuva par vadošo baletdejotāju Amerikāņu baleta teātrī, vēlāk viņš sāka darboties arī kā mākslinieciskais vadītājs.

Savas karjeras laikā Barišņikovs piedalījies arī kinofilmās, kur darbojās gan kā aktieris, gan kā baletdejotājs. Mihails saņēmis trīs prestižās «Emmy» balvas par dalību filmās «Baryshnikov at the «White House», «Baryshnikov on Broadway», un seriālā «Great Performances: Dance in America». Tāpat Barišņikovs piedalījies arī pasaulē populārajā seriālā «Sex and the City».

Barišņikovam no attiecībām ar aktrisi Džesiku Langi ir meita Aleksandra, bet no attiecībām ar baletdejotāju Lizu Reinhārtu trīs bērni - dēls Pīters, meita Anna un vēl viena meita Sofija.

Barišņikovs un Lange apprecējās 2006.gadā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu