Būvniecības valsts kontroles birojs operā atklāj konstrukciju bojājumus (23)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ēkā ir atklājis atsevišķu konstrukciju bojājumus, taču secina, ka riski nav tādi, lai būtu jānosaka kādi ierobežojumi.

Par to piektdien vēstīja raidījums «LNT dienas ziņas».

BVKB ir pabeidzis pārbaudi pēc pagājušās nedēļas notikumiem, kad no operas fasādes nokrita apmetuma gabals.

«Ir konstatēts, ka mitruma ietekmē ir bojātas atsevišķas konstrukcijas – gan mūra, gan koka –, atsevišķās konstrukcijās ir konstatētas plaisas. Apmetuma stāvoklis nav labs, bet arī nav tādi riski, kādēļ būtu jāierobežo kustība ap ēku un faktiski arī pašas ēkas lietošanā būtu jānosaka kādi ierobežojumi,» skaidroja BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Birojs plāno uzdot ēkas īpašniekam – šajā gadījumā Rīgas pašvaldībai – gada laikā kopā ar būvspeciālistu veikt ēkas izpēti, lai noteiktu iemeslus, kādēļ bojājumi radušies. Taču tas nenozīmē, ka pašvaldībai būtu pienākums nekavējoties veikt remontu ēkas bojātajai daļai, tostarp fasādei.

Pēdējo reizi operas ēka nopietnu restaurāciju piedzīvoja 1995.gadā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu