Končalovskis Rīgā prezentēs savu filmu «Paradīze» un izrādi «Ķiršu dārzs» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc pāris nedēļām, 13.februārī, krievu režisors Andrejs Končalovskis ieradīsies Rīgā uz savas jaunākās filmas «Paradīze» («Rai») pirmizrādi Latvijā un Antona Čehova iestudētās izrādes «Ķiršu dārzs» Eiropas pirmizrādi, informēja festivālā «Baltijas pērle».

Lai iepazīstinātu ar abiem šiem notikumiem, Dailes teātrī 13.februārī plkst.11.45 notiks preses konference, kur piedalīsies Končalovskis, Jūlija Visocka, kura filmā un izrādē atveido galveno lomu, Aleksandrs Domogarovs, kurš piedalās izrādē, un citi.

Filmas «Paradīze» pirmizrāde un Končalovska radošais vakars notiks 12.februārī plkst.17.30 kinoteātrī «Splendid Palace».

Izrādi «Ķiršu dārzs», ko režisors iestudējis teātrī «Mossovet», skatītāji varēs noskatīties 13. un 14.februārī Dailes teātrī.

Kinolenti «Paradīze», kas pērn Venēcijas kinofestivālā ieguva «Sudraba lauvu» par labāko režiju, Krievija bija izvirzījusi arī prestižajai ASV Kinoakadēmijas balvai «Oskars» par labāko ārzemju filmu.

Krievu kino veterāna jaunās filmas darbība norisinās Otrā pasaules kara laikā. Galveno varoni, dižciltīgo Olgu, nacistu okupētajā Francijā aiztur par ebreju bērnu slēpšanu.

Melnbaltajā filmā galvenie varoņi runā, skatoties kamerā, it kā tiktu nopratināti. Lai filma šķistu autentiska, visi aktieri runā savā dzimtajā valodā - krievu, vācu vai franču.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu