Psihiatrs: Tramps ir narcistisks psihopāts (367)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstams somu psihiatrs, rakstnieks un bijušais deputāts Klāss Andersons intervijā radiostacijai «Yle Vega» pastāstījis, ka ASV prezidentam Donaldam Trampam ir vērojamas problēmas ar personības traucējumiem, vēsta «Postimees». 

Pishiatrs ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi uzskata, ka 45.ASV prezidents Tramps ir narcistisks psihopāts. Speciālistam savas karjeras laikā ir nācies ārstēt cilvēkus ar gan ar narcistiskām, gan ar psihiskām novirzēm, līdz ar to viņš viegli varēja noteikt Trampa diagnozi.

Pēc psihiatra vārdiem, narcistiskajam psihopātam ir raksturīgas gan narcisa, gan psihopātiskas iezīmes.

«Tie, kuri cieš ar narcismu, trūkst spējas izrādīt empātiju un viņi nevar iedomāties sevi cita cilvēka vietā. Viņiem nav vainas apziņas un viņi neuzņemas nekādu atbildību par savu rīcību, lai gan spēj būt pievilcīgi citu acīs un likt darīt citiem visu, ko vēlas, jo viņiem ir harisma. Tas viss ir arī Trampam,» saka somu psihiatrs.

«Tramps ir psihopāts, jo viņš var nedomājot par sekām virzīt savas idejas tālāk, neko neanalizējot. Ja psihopāts kaut ko ir ieņēmis galvā, viņš to arī panāks dzīvē. Ja cilvēki ar normālu psihi, pirms kaut ko darīt, analizēs un domās par sekām, tad psihopāts to nedarīs. Ja tādam cilvēkam dos varu, viņš ar to sāks manipulēt un viņu neuztrauks, vai paša rīcība beigās nekaitēs viņam pašam,» saka Andersons.

Psihiartrs saka, ka ASV prezidents reizēm mēdz būt ļoti patīkams cilvēks, tādēļ tiek aizmirstas viņa kļūdas. Visā pasaules vēsturē jau ir bijuši līderi ar psihiskām saslimšanām, kuri ir virzījuši savas idejas, tādējādi izjaucot valstis un tautas. «Viņu pasaules redzējums ir ārkārtīgi šaurs un viņi nedomā par sekām,» saka speciālists.

Viņš noslēdz, ka narcistiskajiem psihopātiem ir ļoti vienveidīgs pasaules redzējums, kurā cilvēki un lietas mēdz būt tikai labas vai ļaunas, un kāds trešais variants pat netiek izskatīts.

Komentāri (367)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu