Polija vērsīsies pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā saistībā ar Smoļenskas aviokatastrofu (111)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijas valdība iesniegs ANO Starptautiskajā tiesā prasību pret Krieviju saistībā ar izmeklēšanu par 2010.gadā netālu no Smoļenskas, Krievijas rietumos, notikušo Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas avāriju un Maskavas atteikšanos atdot lidmašīnas atlūzas, paziņojusi valdība.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Kačiņskis un daudzas citas Polijas augstākās amatpersonas.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums.

Polijas valdošās partijas «Likums un taisnīgums» (PiS) līderis Jaroslavs Kačinskis, kas ir bojāgājušā prezidenta dvīņubrālis, uzskata, ka avārijā vainojama Maskava, un apņēmies atrast atbildīgos un atgūt lidmašīnas atlūzas, lai tās varētu izpētīt Polijas izmeklētāji.

Krievijas prokuratūra paziņojusi, ka tai nepieciešamas atlūzas, lai turpinātu savu izmeklēšanu.

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis trešdien paziņoja, ka Polija gatavo prasību iesniegšanai ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā.

ANO Starptautiskā tiesa izskata strīdus starp valstīm un sniedz savu viedokli tiesvedības jautājumos.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu