Dānijā pērn reģistrēts rekordliels izvarošanas gadījumu skaits (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā gadā Dānijas policija reģistrēja 744 iesniegumus par izvarošanu, kas ir rekordaugsts līmenis, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

2015.gadā Dānijas policija reģistrēja 419 iesniegumus par izvarošanu, bet 2014.gadā – 365, liecina Dānijas Statistikas biroja apkopotā informācija.

Dānijas policijas pārstāvji gan uzsver, ka šādu iesniegumu skaita pieaugums skaidrojams nevis ar reālo izvarošanu skaita pieaugumu, bet gan ar to, ka policija tagad precīzāk reģistrē šādus iesniegumus un atbilstoši tos klasificē.

Dānijas Tieslietu ministrijas pagājušajā gadā veiktā izmeklēšanā noskaidrots, ka katru gadu aptuveni 700 izvarošanas lietu iepriekš nav tikušas klasificētas kā izvarošanas.

Informācijas avoti policijā Dānijas medijam «Metroxpress» norādījuši, ka šī policijā esot bijusi ierasta prakse gadījumos, ja policistiem bija šaubas, ka izvarošana tiešām notikusi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu