/nginx/o/2018/07/30/11111609t1h5dd5.jpg)
Nepieciešams:
- 2 vidēji lieli burkāni, nomizoti, sagriezti gabalos
- 1 kanēļa standziņa
- 300 ml ābolu sulas
- 1 ēd.k. cukura
- 1 ēd.k. kartupeļu cietes
Burkāni piedod ķīselim skaistu krāsu, un tas ir īpaši veselīgs bērniem. Šo saldo ēdienu Emīlija izgudroja, lai saviem bērniem «iemānītu» burkānus, kuri viņiem bērnībā, kā jau daudziem, negaršoja.
Pagatavošana:
Burkānus liec katliņā un pārlej ar ūdeni, bet tikai tik daudz, lai tie būtu nedaudz pārklāti. Pievieno kanēļa standziņu un vāri, līdz burkāni ir mīksti. Izņem kanēļa standziņu un nolej ūdeni kādā trauciņā. Burkānus samīci un sastampā. Tad pievieno nolieto ūdeni un sulu. Pēc vajadzības pievieno cukuru*. Liec vārīties uz nelielas uguns un vāri, līdz uzmet burbuli. Nelielā daudzumā ūdens izšķīdini cieti, pievieno ķīselim un iemaisi, līdz tas ir sabiezējis. Nogriez uguni un atstāj, lai nedaudz atdziest.
Ķīseli liec šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu un pasniedz.
Papildinājumi: Ja pievieno saldu sulu, tad cukuru nevajag pievienot.
Recepte: Emīlija Brušvite