Kinoteātros Fjodora Bondarčuka jaunākā filma (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo kulta režisora Fjodora Bondarčuka jaunākais veikums. Vērienīgā fantastikas katastrofu filma «Gravitācija» medijos jau ir nodēvēta par šī gada episkāko notikumu Krievijas kino industrijā. Savukārt pats režisors ir paziņojis, ka ambiciozais kino projekts skatītājiem sajūtu ziņā nojauks pēdējās robežas starp kino ekrānu un realitāti.

Fantastikas katastrofu filma «Gravitācija» vēsta par dienu, kad virs Maskavas tiek notriekts neidentificēts lidojošs objekts. Visas pazīmes liecina, ka tam nav saistības ar Zemi, tāpēc sagrautās metropoles daļa tiek norobežota un varas struktūru pārstāvji ķeras klāt pie katastrofas izmeklēšanas un mierīgo iedzīvotāju evakuācijas. Baisā notikuma satricināta, visa Maskava asinsstindzinošās bailēs gaida atbildīgo dienestu paziņojumus un ārkārtas TV ziņu izlaidumus. Tikmēr rūpīgi atlasīta izmeklētāju grupa cenšas nodibināt kontaktus ar draudīgajiem svešiniekiem.

Jau ierasts, ka ambiciozais un talantīgais Fjodors Bondarčuks ap sevi pulcē spožākās Krievijas kino zvaigznes. Arī šī reize nav izņēmums. Filmā «Gravitācija» galvenās lomas atveidot tādas slavenas kino personības kā Oļegs Menšikovs, Irina Staršenbauma, Aleksandrs Petrovs un Rinals Muhametovs.

Filmas aizkulišu informācija liecina, ka tās filmēšana notika lielā slepenībā dažādos Maskavas rajonos, tai skaitā, Aizsardzības ministrijai pakļautos objektos. Režisoram Fjodoram Bondarčukam filmēšanas vajadzībām ir bijis ļauts izmantot arī jaunāko Krievijas militāro tehniku.

Kino kritiķi jau ir paziņojuši, ka filma «Gravitācija» spēj konkurēt ar Holivudas episkākajiem darbiem fantastikas katastrofu filmu žanrā. Turklāt viens no tās būtiskākajiem trumpjiem esot plašais specefektu arsenāls.

Fantastikas katastrofu filmas «Gravitācija» reklāmas rullītis

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu