Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā noskaņots uzlabot abu valstu attiecības (109)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunais Krievijas nozīmētais vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs, kurš piektdien tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), noskaņots uzlabot abu valstu attiecības. To viņš piektdien atzina raidījumam «LNT Ziņas».

«Tikko teicu ministram - tā bija mana pirmā vizīte pie viņa -, ja dienā, kad es ieradīšos atvadu vizītē, lai dotos atpakaļ uz Maskavu, es varēšu ar viņu būt vienisprātis, ka kaut par collu mūsu attiecības kļuvušas labākas, varēšu uzskatīt savu uzdevumu par izpildītu,» savā pirmajā intervijā Latvijā komentēja Lukjanovs.

Vēstnieka amatā viņš oficiāli stāsies 7.februārī pēc akreditācijas pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, taču Latvija jau ir devusi piekrišanu šādai Krievijas vēstnieku maiņai.

Lai arī pirms kāda laika Lukjanovs visai asi izteicies par NATO aktivitātēm, nostiprinot savas pozīcijas uz austrumu robežas, tomēr piektdien, taujāts par amerikāņu karavīru pieaugošo klātbūtni Latvijā, jaunais Krievijas vēstnieks atbildē ieturēja diplomātisku līniju.

«Vai Latvija ir pret to?» vaicāja Lukjanovs. Saņemot noliedzošu atbildi, viņš norādīja: «Tad jautājumu nav!»

Lukjanovs ar dzīvesbiedri Latvijā ieradās 27.janvārī.

Rinkēvičs iepriekš atzinis, ka jauns Krievijas vēstnieks Latvijā nenozīmē jaunas diplomātiskās attiecības, jo Lukjaniovs izpildīs Krievijā dotās instrukcijas.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu