Tiesībsargs: VID galīgi nesekmējas ar labas pārvaldības principa ievērošanu (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) savā darbība neievēro Administratīvā procesa likumā noteiktos principus, un tam galīgi nesekmējās ar labas pārvaldības principa ievērošanu, šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» pauda tiesībsargs Juris Jansons.

Viņš teica, ka, piemēram, ja persona kavējas ar kādas informācijas sniegšanu VID, tad dienests reaģējot diezgan represīvi, savukārt, ja pats VID nereaģē uz personu iesniegumiem likumā noteiktajā termiņā, tad par to nekas neesot.

Tas secināts Tiesībsarga biroja veiktajā VID darbības izvērtējumā. Jansons skaidroja, ka secinājumi un ieteikumi ir apkopoti un nosūtīti finanšu ministrei un VID ģenerāldirektorei.

«Vēstulē esam norādījuši, ka VID faktiski mūsu rekomendācijas nerespektē un neņem vērā. Manuprāt, te ir politikas veidotājiem attiecīgajā jomā diezgan nopietni jāsaņemas,» pauda Jansons, piebilstot, ka par VID darbu birojā tiek saņemtas daudz sūdzības.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu