Strīķe sola pārsūdzēt nelabvēlīgo spriedumu atbrīvošanas lietā (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona Juta Strīķe pārsūdzēs apelācijas instancē Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru noraidīta prasība pret KNAB par viņas atbrīvošanu no amata.

«Spriedumu noteikti pārsūdzēšu. Viena tiesneša kļūda atlaišanas lietā nav nekas traks, jo cik gan tiesnešu kļūdu nav pieļauts pat krimināllietās. Acīmredzot tiesnese šajā gadījumā nespēja izsekot līdzi KNAB radītajām stulbībām,» aģentūrai LETA izteicās Strīķe.

Latvijas Televīzija nesen vēstīja, ka Strīķe varētu iesaistīties kādreizējā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītajā Jaunajā konservatīvajā partijā (JKP), kurai nesen pievienojās bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. Strīķe apstiprināja, ka viņu ir uzrunājušas vairākas partijas, taču bijusī KNAB darbiniece sacījās gaidot tieši 6.februāri, kad tiks paziņots tiesas spriedums viņas pēdējā sūdzībā par atlaišanu no KNAB.

Šodien par iespējamo startēšanu politikā Strīķe nevēlējās runāt, jo vispirms vēloties apdomāties par tālāko rīcību.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa šodien noraidīja Strīķes pieteikumu par dienesta tiesisko attiecību nodibināšanu, biroja 2016.gada 8.jūlija rīkojuma atcelšanu un mantisko zaudējumu atlīdzināšanu. Spriedumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

Tiesas spriedumā norādīts, ka tiesa atzīst par pierādītu apstākli, ka Strīķe bez attaisnojoša iemesla disciplinārlietā norādītajā termiņā - no 2015.gada 1.novembra līdz 2016.gada 29.janvārim - neatradās darba vietā, tādējādi izdarot disciplinārpārkāpumu. Turklāt Strīķe neesot ieradusies darbā arī pēc šī perioda, tādējādi disciplinārpārkāpums turpinājies.

Tiesa secināja, ka pienākums ierasties darbā ir dabisks un nepieciešamas darba kārtības un pienākumu izpildes priekšnoteikums, tādējādi pieteicējas apzināta rīcība, ilgstoši neierodoties darbā un nepildot darba pienākumus, neesot savienojama ar valsts dienestu.

Bez Strīķes tiesā par atbrīvošanu ir vērsies gan bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs, gan arī bijusī biroja Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

KNAB tika veikta reorganizācija un ar biroja tā laika priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

KNAB 16 darbiniekiem, kuru amata vietas reorganizācijā tikušas likvidētas, tika piedāvāts turpināt dienesta tiesiskās attiecības kādā no KNAB strukturālo izmaiņu rezultātā izveidotajiem amatiem.

Vērtēšanas komisija konstatēja, ka darbinieki atbilst jaunizveidotajiem amatiem noteiktajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām, turklāt nevienam no minētajiem darbiniekiem netiek piedāvāts zemāks atalgojums.

Starp minētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem dienesta tiesiskās attiecības tiek izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore.

KNAB priekšnieks pagājušā gada vasarā nolēma atbrīvot no amata arī ilggadējo KNAB darbinieci Strīķi. Viņš bija parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei, un kā disciplinārsodu noteicis atbrīvošanu no amata.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu