Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm aprīlī (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

15.februārī sākas biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm aprīlī, kad paredzēta arī režisora Intara Rešetina iestudētās nopietnās komēdijas «Mūsējās» pirmizrāde. Aprīlī jau trešo reizi notiks arī Dailes teātra izrāžu skate.

Ērika Asusa nopietnās komēdijas «Mūsējās» pirmizrāde paredzēta 2.aprīlī Kamerzālē. Intara Rešetina veidotajā iestudējumā spēlēs aktieri Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis un Aldis Siliņš. ...Draugs taču ir tas, kuram var piezvanīt nakts vidū, pateikt: «Es izdarīju noziegumu!», un viņš piedāvāsies palīdzēt aprakt līķi. Makss, Pols un Simons ir draugi jau daudzus gadus. Šis ir parasts vakars, viņi ir nodomājuši iedzert un uzspēlēt kārtis. Katram no viņiem attiecībās ar sievietēm ir kādas problēmas, bet nekas īpašs. Taču, kad ierodas Simons, kļūst skaidrs, ka šoreiz tiešām kaut kas ir noticis. Bet viņi ir draugi. Ir jāatrod kāda izeja...

No 20. līdz 22.aprīlim jau trešo reizi tiks rīkota Dailes teātra izrāžu skate, piedāvājot noskatīties trīs izrādes Lielajā zālē. Izrāžu skatē iekļautajām izrādēm «Doriana Greja portrets» (20.aprīlī), «Peldošie – ceļojošie. II daļa» (21.aprīlī) un «Laulības dzīves ainas» (22.aprīlī) tiks nodrošināts tulkojums angļu valodā titros. Arī izrādei «Brutāls un dēls», kas 21.aprīlī tiek piedāvāta līdzās skates izrādēm, būs nodrošināts tulkojums angļu valodā austiņās. Dailes teātra izrāžu skates galvenais mērķis ir gūt novērtējumu, rast padomus un ierosmes tālākai darbībai, kā arī veidot dažādu valstu teātru profesionāļu auglīgu dialogu par aktuālām teātra tēmām.

Pirmā skate, kas norisinājās 2015.gada pavasarī, aptvēra 17 izrādes, kas pēdējo sezonu laikā ieguvušas Latvijas teātra profesionāļu un skatītāju atzinīgu vērtējumu. Savukārt 2016.gada skate piedāvāja 4 izrādes, nodrošinot tās ar tulkojumu angļu valodā. Lai īstenotu skati, tiek veidoti izrāžu anotāciju un libretu tulkojumi angļu un krievu valodās, izrāžu portfolio ar plašu informāciju, kas atvieglotu izrāžu iekļaušanu arī festivālos vai viesizrādēs ārvalstu auditorijām. Taču galvenais uzdevums ir veidot teātra atpazīstamību arī ārvalstu teātra profesionāļu vidū. Izrāžu skates mērķauditorija ir vietējie un ārvalstu teātra profesionāļi, bet uz to ir aicināts ikviens interesents. Skates producente ir Dailes teātra Mārketinga un komunikācijas direktore Indra Rubene-Vilipsone.

  • Aprīļa piedāvājums par īpašo cenu būs izrādes «Lielā melu burtnīca» 12.aprīlī (visu biļešu cena 6 EUR) un «Peldošie – ceļojošie. II daļa» 21.aprīlī (visu biļešu cena 5 un 7 EUR).

19.aprīlī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde «Ziloņa dziesma».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu