Bukmeikeri: Pārsteigumi nav gaidāmi, arī Oskara nominācijā triumfēs «La, La Land: Kalifornijas sapņi» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tuvojoties Kino akadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai, daudzi lauza galvu - kura no favorītfilmām būs arī žūrijas izvēle balvu saņemšanā. Tomēr izskatās, ka šogad intriga nebūs diez ko liela, jo gan «Triobet» bukmeikeri, gan kritiķi ir vienisprātis – par 2017. gada filmu atzīs mūziklu «La La Land – Kalifornijas sapņi». 

Romantiskā drāma par džeza pianistu un jauno aktrisi nominēta kopumā 14 nominācijās, kas ir līdzvērtīgs skaits tādām filmām kā «Titāniks» un «Viss par Ievu» un tas ir vislielākais nomināciju skaits līdz šim. Tomēr, pēc bukmeikeru domām mūzikls nekļūs par apbalvotāko filmu vēsturē, kā to izdevās paveikt filmām »Titāniks», «Ben-Hurs» un «Gredzenu pavēlnieks: Karaļa atgriešanās», kuras saņēma 11 «Oskara» balvas. Bukmeikeri uzskata, ka visdrīzāk filma «La, la Land- Kalifornijas sapņi» varētu iegūt astoņas balvas, kategroijās – labākā galvenā sieviešu lomas atveidotāja, labākais režisors, labākais operatora darbs, labākie kostīmi, labākā montāža un labākā orģinālmūzika.

Kā otra nominētāka filma ir «Mēness gaisma», kas kopā ieguvusi 8 nominācijas. Pēc bukmeikeru domām filmai izdosies iegūt vismaz divas zeltītās statuetes, turklāt vislielākā iespējamība, ka tās būr kategorijas labākā otrā plāna aktrise un labākais adaptētais scenārijs.

Vēl nominētāko filmu vidū parādās filmas «Kauja par Heksoridžu», «Lauva» un «Mančestera pie jūras», kuras katra ieguvušas sešas nominācijas. Bukmeikeru likmes liecina, ka no šī filmām iegūt balvu visdrīzāk izdosies filmai «Mančestera pie jūras» nominācijā par labāko aktierspēli vīriešu kategorijā, balvas iegūšanai piešķirot aptuveni 60% iespējamību. Bukmeikeri uzskata, ka Mela Gibsona režisētajai filmai «Kauja par Heksoridžu» ir vien 35% iespējamība iegūt ba;vukādā no nominācijām. Savukārt dramatiskajam stāstam «Lauva», pēc bukmeikeru domām, ir vien 15% iespējamība iegūt kādu no nominācijām.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu