Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Ābolu kēkss ar kefīru (9)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Izdosies pat iesācējiem!

Nepieciešams:

  • Āboli – 4 gab.
  • Mannas putraimi – 1 glāze
  • Kviešu milti – 1 glāze
  • Kefīrs – 1 glāze
  • Cukurs – 1 glāze
  • Sviests – 100 g
  • Soda – 1 tējk.
  • Vaniļas cukurs – pēc garšas

Pagatavošana:

Uz lēnas uguns izkausējiet katliņā sviestu.

Kefīram pievienojiet sodu un cukuru, samaisiet, smalkā strūkliņā pielejiet klāt izkausēto sviestu.

Iesijājiet miltus, mannu un vanilīnu. Maisiet mīklu, līdz izšķīst kunkuļi.

Nomazgājiet ābolus, izņemiet serdes un sagrieziet tos kubiciņos.

Ieziediet cepamo formu ar sviestu (silikona forma nav jāieziež), izkārtojiet tajā ābolus un pārlejiet tos ar mīklu.

Cepiet kēksu iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī pusstundu 200 grādu temperatūrā.

Lieliski garšos kopā ar saldējumu.

Komentāri (9)
Nepalaid garām
Uz augšu