Kijeva: Donbasā kopš konflikta sākuma krituši 2197 ukraiņu karavīri (185)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kopš Donbasa konflikta sākuma tur dzīvību zaudējuši 2197 Ukrainas karavīri, piektdien pavēstīja Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieks Bruņoto spēku virspavēlnieks Viktors Muženko.

«Ukrainas Bruņoto spēku zaudējumi šajā laika posmā ir 2197 kritušie un aptuveni 8000 ievainoto,» sacīja Muženko.

Atbilstoši 2016.gada decembrī izplatītajiem ANO datiem Donbasa konfliktā cietuši vairāk nekā 32 000 ukraiņu.

Konflikta gaitā līdz 2016.gada 15.novembrim dzīvību zaudējuši 9733 cilvēki, bet teju 23 000 ievainoti, liecina ANO aplēses.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (185)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu