Foto: Aprit trīs gadi kopš asiņainākajām Maidana dienām (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Šajās dienās aprit trīs gadi kopš vienām no asiņainākajām dienām Ukrainas vēsturē – piecu dienu laikā no 2014. gada 18. līdz 23. februārim protestētāju un likumsargu sadursmēs un snaiperu apšaudēs Kijevas neatkarības laukumā (Maidanā) dzīvības zaudēja gandrīz simts cilvēki, bet vēl teju 2000 cilvēku tika ievainoti. Vairums no upuriem un cietušajiem bija protestētāji. 

Protesti Ukrainā aizsākās jau 2013.gada novembrī, kad proeiropeiski noskaņoti iedzīvotāji devās Kijevas ielās, lai protestētu pret toreizējā valsts prezidenta Viktora Janukoviča režīmu. Protesta kustību aizsāka iedzīvotāju neapmierinātība ar toreizējo Ukrainas varasiestāžu lēmumu atteikties no asociācijas līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību.

Ukrainas medijs «Hromadske» vēsta, ka saistībā ar šo 2014.gada piecu dienu notikumiem Ukrainā tika ierosinātas 89 krimināllietas.

Šajās krimināllietās ir 193 aizdomās turamie un aptuveni 9500 liecinieku.

Aptuveni 30 no šīm lietām šobrīd tiek izskatītas Ukrainas tiesā, savukārt deviņās lietās lēmums jau ir ticis pieņemts.

Pārējās krimināllietās vēl joprojām turpinās izmeklēšana.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu