Cilvēki ar DTR un LTR pasēm netiks ielaisti Baltkrievijā; viņus sauks pie atbildības (234)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Iebraukšana Baltkrievijā ar pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas «Tautu republiku» (DTR un LTR) nebūs iespējama, paziņojis Baltkrievijas Robežkontroles komitejas priekšsēdētājs Antons Bičkovskis, vēsta aģentūra «Belta». 

«Mēs ievērojam likumdošanu, un cilvēkus ar DTR un LTR pasēm mēs nevarēsim ielaist. Ja šādus cilvēkus pieķersim, izbraucot no valsts, tad sauksim viņus pie atbildības saistībā ar mūsu likumdošanu,» paziņoja Bičkovskis.

Sestdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu, kurš paredz atzīt DTR un LTR izdotās pases, tādējādi ļaujot iebraukt valstī teroristu kontrolēto teritoriju iedzīvotājiem.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko nosauca rīkojumu par «tiešu okupācijas pierādījumu un starptautisko normu pārkāpumu», kamēr Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs noraidīja Porošenko teikto. «Tie ir dokumenti no oficiāli neatzītām valstīm. Faktiski, tie ir dokumenti, kas izdoti reģiona teritorijā. Putins parakstīja rīkojumu, ņemot vērā humanitāros apstākļus».

Tikmēr DTR un LTR līderi pateikušies Putinam par pasu atzīšanu.

Komentāri (234)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu