Žirinovskis kārtējo reizi paziņojis par vēlmi iznīcināt Baltijas valstis (640)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis savus uzskatus nemaina - svētdienas vakarā Krievijas televīzijas raidījumā «Svētdienas vakars ar Vladimiru Solovjovu» odiozais politiķis atkārtoja savu «veco mantru»: konflikta gadījumā ar Krieviju no Baltijas valstīm nekas pāri nepaliks. Raidījumā Žirinovskis pastāstīja savus uzskatus par Igaunijas vēsturi un politisko ģeogrāfiju, vēsta «Postimees». 

Solovjova raidījumā, kurš tiešajā ēterā bija redzams svētdienas vakarā, tika runāts par Minhenes konferenci, drošības jautājumiem un Eiropas Savienības (ES) nākotni. Starp raidījuma dalībniekiem bija arī Igaunijas eiroparlamentāriete Jana Toma (Yana Toom). Gods runāt pirmajam tika Žirinovskim, kurš, ilgi nevilcinoties, sāka agresīvi izteikties pret Baltijas valstīm.

Pēc neilgas ievadrunas Žirinovskis paziņoja, ka konflikta gadījumā ar Krieviju no Baltijas valstīm nekas pāri nepaliks, jo Krievijai ir jāveic preventīvs uzbrukums pret Baltijā esošajiem NATO spēkiem.

«Jūs, jūs baltieši,» kliedza politiķis, ar pirkstu rādot Tomas virzienā, «jums ir vajadzīgi NATO spēki? Izvediet! Simtiem tūkstošu! Visi tiks iznīcināti, ņemiet vērā. Mēs veiksim preventīvu uzbrukumu visiem NATO spēkiem, kas ir mums pie robežas. Ja viņi atrodas Baltijas teritorijā, jūsu vairs nebūs! Nevis tāpēc, ka mēs jūs ienīstam, bet gan tāpēc, ka NATO spēki atrodas pie mūsu robežām!»

Žirinovskis izteicās par kādu jaunu ieroci, kuram Eiropas pretraķešu sistēma nav šķērslis.

Skandalozais politiķis izteicās arī par savu redzējumu attiecībā uz Igaunijas vēsturi un ģeogrāfiju, norādot, ka vismaz pusei Igaunijas ir jāpieder Krievijai.

«Igaunija - tā ir Tallina un Pērnava. Pārējais - tā ir Krievija. Narva - kas tas ir? Tie esat jūs, igauņi? Tartu - tā ir Krievijas pilsēta Jurjeva. Ko jūs, igauņi, sēdiet uz svešām zemēm?» jautāja Žirinovskis.

Žirinovskis ar līdzīgiem izteikumiem ir nācis klajā arī iepriekš. 2014.gada vasarā viņš intervijā kanālam «Rossija 24» paziņoja, ka Maskavai nekas cits neatliks, kā veikt kodoluzbrukumu pret Baltijas valstīm un Poliju NATO spēku dēļ. Savukārt 2003.gadā, esot Ivangorodā [pilsētā pie Igaunijas robežas], Žirinovskis vietējiem iedzīvotājiem solīja, ka viņa partija panāks Igaunijas un Krievijas robežas pārskatīšanu, jo «Narvu un Tartu ir jāatņem».

Komentāri (640)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu