Avots: Merkele plāno tikties ar Trampu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele plāno 14.martā Vašingtonā pirmo reizi tikties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, aģentūrai AFP piektdien pavēstīja informācijas avots Vācijas valdībā.

«Šāds plāns tiek izstrādāts,» norādīja avots.

Merkeles preses pārstāvis Štefens Zeiberts savukārt pavēstīja, ka ziņas par plānoto abu līderu tikšanos «netiek noliegtas».

Par Merkeles un Trampa kontaktiem kopš ASV prezidenta stāšanās amatā ir zināms visai maz. Pēc Trampa ievēlēšanas Merkele telefonsarunā atgādināja miljardierim par demokrātiskajām vērtībām.

Jebkādai «ciešai sadarbībai» jābūt balstītai «demokrātijas, brīvības, likuma varas un cilvēka cieņas ievērošanas vērtībās, neatkarīgi no izcelsmes, ādas krāsas, reliģijas, dzimuma, seksuālās orientācijas vai politiskās pārliecības», viņa toreiz paziņoja.

Merkele arī kritizējusi Trampa lēmumu censties liegt iebraukšanu ASV septiņu lielākoties musulmaņu apdzīvotu valstu pilsoņiem.

Savukārt Tramps ir asi kritizējis Merkeles liberālo imigrācijas politiku, kuras rezultātā Vācijā kopš 2015.gada ieradušies vairāk nekā miljons patvēruma meklētāju.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu