Traģēdija latviešu ģimenē Īrijā: bojāgājušās meitenītes brāļiem piešķir 30000 eiro kompensāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: claudiopro, CC BY-NC-ND 2.0

Īrijas Augstākā tiesa piešķīrusi 30000 eiro lielu kompensāciju katram no pirms vairāk nekā diviem gadiem bojā gājušās Paulas Dinsbergas brāļiem, ziņo portāls «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz RTE.

Meitenīte 2014. gada 28. septembrī gāja bojā traģiskā nelaimes gadījumā, kad, rotaļājoties saimniecības teritorijā, viņai virsū uzkrita traktora kauss. Tajā laikā viņa uzturējās pie ģimenes draugiem, jo vecāki bija devušies uz radinieku kāzām Latvijā.

Meitenes brāļi - dvīņi Rainers un Patriks, un bērnu māte Linda ir iesūdzējuši traktora īpašnieku Edgaru Pliesmani, kurš notikuma brīdī bija pie traktora stūres.

Nelaimes gadījumā tika ievainota arī Pliesmaņa 11 gadus vecā meita.

Rainers un Patriks Dinsbergi bija gandrīz sešus gadus veci un viņi atradās saimniecībā, kad māsa gāja bojā.

Tiesa uzklausīja, ka zēni redzējuši traģēdiju.

Tiesa tika informēta, ka Raineram ir novēroti uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroma simptomi, kas varētu būt radušies pēctraumatiskā stresa rezultātā.

Savukārt, Patrikam, kurš cieš no cerebrālās triekas, bijušas ļoti ciešas attiecības ar māsu Paulu un viņai bijusi īpaša loma, palīdzot zēnam ikdienā un kopīgās rotaļās. Tiesa uzklausīja, ka Patriks bija klāt, kad nelaimes gadījuma vietā tika paziņots, ka māsa ir mirusi. Zēns, kurš pirms tam bija laimīgs un bezrūpīgs, tagad cieš no murgiem un izjūt bēdas saistībā ar māsas nāvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu