Foto: Kā izskatās vieta, kur vēl nesen slējās ievērojamais «Azūra logs» (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Trešdien, 8. martā klajā nāca ziņas, ka stripa vēja un lietus dēļ Maltā sabrucis populārais klinšu veidojums «Azūra logs» (Azure Window), kas laika gaitā bija kļuvis par ievērojamu tūristu apskates objektu. Piedāvājam aplūkot foto galeriju, kā vieta, kur vēl pirms dažām dienām slējās lepnais «Azūra logs», izskatās šobrīd.

Pēc notikušā Maltas parlamenta opozīcijas līderis savā «Twitter» kontā paziņoja, ka šī ir skumja diena, Malta zaudējusi savu dabas brīnumu.

Ziņas par arkas sabrukšanu piesaistījušas tūkstošiem interesentu. Cilvēki piemin Gozo salas brīnumu arī savos sociālajos tīklos. 

Sociālajā vietnē «Instagram» lietotāji publicē attēlus, kuros redzams ievērojamais «Azūra logs». Tūristi, kas šo vietu bija paspējuši apskatīt, dalās ar savām atmiņu fotogrāfijām.

Atgādinām, ka kaļķakmens arka bijusi viena no atpazīstamākajām tūristu apskates vietām Eiropā. Šajā ikoniskajā vietā uzņemti arī populārā seriāla «Troņu spēles» («Game of Thrones») kadri. 

«Azūra logs» jau sen ir populārs tūristu apskates objekts Eiropā. Jau 2013. gadā ģeoloģiskajos pētījumos konstatēts, ka klintī sācies neizbēgams erozijas process un pastāv bažas, ka tā varētu sabrukt. 

Pagājušajā gadā valdība pat noteikusi naudas sodu par kāpelēšanu pa «Azūra loga» klints augšpusi. Šādas darbības tika uzskatītas par noziedzīgām un personas, kas tās veikušas, riskēja saņemt pat 1500 eiro lielu naudas sodu, vēsta «Telegraph». 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu