DTR un LTR līderi paziņojuši par gatavību «iet Krimas ceļu», lai pievienotos Krievijai (265)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas «Tautu republiku» (DTR un LTR) līderi paziņojuši, ka ir gatavi veikt referendumu, kas ļautu pievienoties Krievijai. Tāpat DTR un LTR līderi uzskata, ka Ukrainas prezidenta Petro Porošenko lēmums pārtraukt transporta satiksmi ar Kijevas nekontrolētajām teritorijām ir uzskatāms par Donbasa atzīšanu kā neatkarīgu teritoriju. 

«Mēs ne tikai pieļaujam, bet uzskatam, ka šāds referendums noteikti notiks. Mēs to, protams, iniciēsim, bet visam savs laiks. Jau uzreiz mēs vēlējāmies, lai viss notiek pēc Krimas scenārija un mūsu republikas uzreiz kļūtu par Krievijas daļu, taču tas neizdevās. Taču mēs šo jautājumu neesam izņēmuši no dienaskārtības,» teica LTR līderis Igors Plotņickis, citē «RIA Novosti».

Pēc viņa vārdiem, «ja šāds referendums notiks, un tā tas arī būs, tad tā rezultāti pilnīgi noteikti būs līdzīgi kā Krimā». Plotņickis atzīmēja, ka LTR un DTR Kijevas pieņemto lēmumu - bloķēt transporta satiksmi uz Donbasu ir vērtējams kā faktiska pašpasludināto republiku atzīšana.

«Pēc tam, kad prezidents Porošenko oficiāli paziņoja par blokādi valsts līmenī, viņš atteicās no mums. Viņam bija jāiziet un jāsaka savai tautai un mūsu tautām, ka atvainojiet, mēs jūs vairs neuzskatām par savām teritorijām, jūs mums vairs neesiet vajadzīgi, mums vajag tikai jūsu teritoriju. No tā brīža mēs uzskatām, ka viņš [Porošenko] ir atzinis mūsu neatkarību,» teica Plotņickis.

Iepriekš vēstīts, ka februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kurš paredz DTR un LTR pasu atzīšanu, lai gan oficiāli Krievija abas pašpasludinātās republikas nav atzinusi.

Komentāri (265)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu