Tramps: Vācija ir parādā NATO milzīgas naudas summas (162)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka Vācija ir parādā NATO «milzīgas naudas summas» un ASV ir «jāsaņem vairāk» par to, ka tās garantē drošību.

Ierakstā mikroemuāru vietnē «Twitter» Tramps, kurš nedēļas nogali pavada kūrortā Floridas štatā, sestdien rakstīja, ka viņa tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli ir bijusi «lieliska», lai gan iepriekš izskanējis, ka abu līderu tikšanos pavadīja asas viedokļu sadursmes.

«Neatkarīgi no tā, ko jūs dzirdējāt no MELĪGAJĀM ZIŅĀM, mana tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli bija LIELISKA. Tomēr Vācija ir parādā NATO milzīgas naudas summas & ASV ir jāsaņem vairāk par ietekmīgo un ļoti dārgo aizsardzību, ko tās sniedz Vācijai!» rakstīja Tramps.

Abu valstu līderu tikšanās laikā piektdien bija jūtamas dziļās viedokļu atšķirības dažādos jautājumos, tostarp par NATO un aizsardzības izdevumiem.

Kopīgās preses konferences laikā piektdien Tramps, kurš iepriekš NATO kritizējis kā novecojušu, pieprasīja, lai ASV sabiedrotie atmaksā «milzīgas naudas summas par iepriekšējiem gadiem».

Merkele norādīja, ka Vācija ir apņēmusies palielināt savus aizsardzības izdevumus līdz 2% no iekšzemes kopprodukta, kā to paredz iepriekšējās vienošanās.

Tramps jau priekšvēlēšanu kampaņas laikā pērn kritizēja Merkeli, paziņojot, ka viņas lēmums Vācijā uzņemt bēgļus ir «katastrofāla kļūda». Viņš arī pieļāva, ka kanclere «izposta Vāciju».

Plašu uzmanību medijos izpelnījies video no Baltā nama, kad Tramps un Merkele pozēja fotogrāfiem, kas aicināja abus sarokoties, bet Tramps ignorēja Vācijas kancleres jautājumu, vai viņš vēlas sarokoties.

Komentāri (162)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu