Internetā smejas: Pāvestam gaišā dienas laikā nozog galvassegu (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mācība «Sargā sevi pats, tad Dievs tevi sargās» diemžēl nelīdzēja Romas pāvestam Franciskam, kuram gaišā dienas laikā tika nočiepta garīdzniekiem tipiskā galvassega - piuska, ziņo «CNN».

3 gadus vecā Estella Vestrika (Estella Westrick) no Atlantas, ASV, pirmo reizi viesojās Romā un šī vizīte jau guvusi rezonansi. Kamēr pāvests sveic meiteni ar buču uz vaiga, Estella izmanto brīdi, lai paņemtu viņu ieinteresējušo «cepurīti».

«Tieši pirms viņu pacēla, viņa bija satraukusies,» atklāj meitenes krusttēvs,«Un tad viņa nozaga cepuri. Tas bija uzjautrinoši. Smējās visi, ieskaitot pāvestu!»

Piuska, saukta arī par pileolusu, ir Romas katoļu Baznīcas un Anglikāņu Baznīcas tradicionāls galvassegu veids, ko nēsā klēra garīdznieki. Tā ir mīksta auduma, cieši pieguļoša galvai cepure, kas sastāv no astoņiem auduma segmentiem, kuri sašūti kopā un to vidū cepures augšpusē ir maza cilpiņa.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu