Premjerministre: Terora draudu līmenis Lielbritānijā pēc uzbrukuma pie parlamenta netiks mainīts (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānija nemainīs pašreizējo terorisma draudu līmeni pēc trešdien Londonā pie parlamenta ēkas notikušā uzbrukuma, kurā gājuši bojā četri cilvēki, ieskaitot uzbrucēju, paziņoja premjerministre Terēza Meja.

«Lielbritānijas [terorisma] draudu līmenis jau kādu laiku ir noteikts kā smags, un tas nemainīsies,» Meja sacīja televīzijas demonstrētā uzrunā pie savas Dauningstrītas rezidences.

Jau ziņots, ka uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, trīs nogalinot un desmitiem ievainojot. Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Aculiecinieki uzbrucēju raksturoja kā pusmūža aziātiska izskata vīrieti, kurš bija bruņojies ar lielu virtuves nazi. Viņš arī vadījis automašīnu «Hyundai», kas ietriekusies gājējos uz tilta.

Londonas policija paziņoja, ka tā pret uzbrukumu pie parlamenta ēkas attiecas kā pret «teroristisku incidentu, līdz nebūs zināms kas cits».

Londonas satiksmes dienests paziņoja, ka pēc policijas lūguma slēgta Vestminsteras metro stacija. Slēgti arī tilti Londonas centrālajā daļā, kā arī visā pilsētā tiek izvietoti policijas papildspēki. Policija vajadzības gadījumā ir gatava vērsties pie armijas pēc palīdzības.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu