«Germanwings» katastrofu izraisījušā pilota tēvs uzskata, ka viņa dēls nav vainīgs (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirms diviem gadiem Vācijas lidsabiedrības «Germanwings» aviokatastrofu izraisījušā lidmašīnas pilota Andreasa Lubica tēvs uzskata, ka viņa dēls nav vainojams šajā katastrofā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā ziņots, Vācijas nacionālās aviokompānijas «Lufthansa» meitsabiedrības «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu, nogāzās 2015. gada gada 24. martā.

Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka lidmašīnas otrais pilots 27 gadus vecais Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu, tādējādi izdarot pašnāvību.

Šādi Lubics rīkojies, jo viņam bijusi depresija un pašnāvnieciskas tieksmes. Par Lubica garīgās veselības stāvokli zinājuši arī ārsti.

Lubica tēvs Ginters Lubics (Guenter Lubitz)piektdien sarīkotā preses konferencē paziņoja, ka viņa dēlam tomēr neesot bijusi depresija un viņš neesot vainojams katastrofas izraisīšanā.

«Līdz šim visi ticēja teorijai, ka lidmašīnas otrais pilots ilgstoši slimojis ar depresiju, kas licis viņam pieņemt lēmumu apzināti ietriekt lidmašīnu kalnos. Mēs uzskatām, ka šī teorija nav patiesa,» norādīja Ginters Lubics.

Ginters Lubics katastrofas iemeslus pētījis kopā ar žurnālistu Timu van Beverēnu, kuru Lubics nodēvēja par starptautiski atzītu aviācijas ekspertu.

Saskaņā ar viņu teoriju, lidmašīnas katastrofa notikusi tāpēc, ka lidmašīnas kabīnē notikusi oglekļa moniksīda noplūde, kuras dēļ Adreass Lubics zaudēja samaņu. Lidmašīnas pirmais pilots šajā brīdī nav bijis lidmašīnas kabīnē.

«Germanwings» katastrofas upuru tuvinieki jau pauduši sašutumu par šādiem pilota tēva izteikumiem.

Vairāku katastrofas upuru ģimeņu intereses pārstāvošais advokāts Elmars Giemulla izteicās, ka Lubica tēva izteikumi ir bezatbildīgi.

«Es spēju iedomāties, ka Lubica kungs vēlas izplatīt teoriju, kas atbrīvotu viņa dēlu no jebkādas atbildības,» advokāts norādījis Vācijas laikrakstam «Rheinische Post».

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu