Kučinskis atkārtoti uzaicina pāvestu Francisku apmeklēt Latviju simtgades svinību laikā (77)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ministru prezidents Māris Kučinkis (ZZS), Romā piedaloties audiencē pie pāvesta Franciska, atkārtoti uzaicināja viņu apmeklēt Latviju 2018. gadā, kad tiks atzīmēta valsts dibināšanas simtgade.

Kā aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars, šādai vizītei būtu nozīmīga loma Latvijas sabiedrībai un cilvēkiem plašākā reģionā, jo Latvija un pārējās Baltijas valstis atzīmēs dibināšanas simtgadi.

Pēc Vaivara paustā, nākamgad arī apritēs 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Baltijas valstīs. Oficiāls ielūgums pāvestam Franciskam apmeklēt Latviju iesniegts Svētajā Krēslā jau 2015 .gada 16. decembrī.

Vaivars norādīja, ka audience pie pāvesta notika pasākumā par godu Eiropas Savienības (ES) dibināšanas 60.gadskārtai ietvarā. Uzrunājot ES valstu un valdību vadītājus, pāvests aicināja domāt par Eiropas nākotni, akcentu liekot uz rūpēm par jauniešiem kā sabiedrības daļu, kas būs ES nākotnes pamatā.

Atbilstoši Itālijas puses un Vatikāna uzaicinājumam, ES valstu un valdību vadītāji uz Romu devušies kopā ar dzīvesbiedriem. Kučinskis ES dibināšanas 60. gadskārtas pasākumus apmeklē kopā ar kundzi Laini Kučinsku.

Savukārt šodien valstu un valdību vadītāji pulcēsies Kapitolijā, kur savulaik 1957. gada martā tika parakstīts tā sauktais Romas līgums, kas bija par pamatu sākotnēji sešu valstu radītās Eiropas Atomenerģijas kopienas un Eiropas Ekonomiskās kopienas izveidošanai.

Paredzēts, ka šajā pasākumā tiks pieņemta politiska deklarācija, kurā no jauna tiks apstiprināta Eiropas integrācijas projekta nozīme un ieskicēta attīstība turpmākajiem gadiem.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu