Marts – īstais brīdis «inventarizācijai» automašīnā (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Liekas mantas – lieks svars. Ziemas inventāram un citiem «nepiederošiem» priekšmetiem laiks pamest automašīnu. Organizēta spēkrata padomi no autopiederumu izplatītāja Getz Nordic.

Visu ārā!

Pavasara inventarizāciju automašīnas salonā un bagāžniekā vislabāk veikt vietā, kur netraucēti var izņemt visu saturu un sašķirot pēc nozīmes un vajadzības – ko atstāt, kam jāgaida nākamā ziemas sezona un kam «laiks iet». Neaizmirstiet palūkot, kas atrodas zem sēdekļiem, durvju un sēdekļu kabatās, un cimdu nodalījumā. Ja automašīna ir rezerves ritenis, vajadzētu izcelt arī to, lai pārbaudītu tā stāvokli, pārliecinātos, ka niša zem riteņa nav mitra un izžāvētu to, kā arī uzietu skrūvgriezi, kas pakrita zem riteņa pagājušā gada martā.

Sadali lietas katergorijās

Sadali lietas, kas atrodas tavā automašīnā, trīs kategorijās: sīkumi, kurus izmanto pastāvīgi, sīkumi, kurus izmanto reizēm, piederumi ārkārtas gadījumiem. Pēc tam izlem, kurām lietām un kur jāatrodas automašīnā. Piemēram, ārkārtas gadījumu piederumiem jānovietojas automašīnas aizmugurējā daļā, salvetēm un tīrīšanas līdzekļiem – sēdekļu kabatās, savukārt CD (ja tādus vispār vēl lieto) – cimdu nodalījumā. Vissliktākā vieta sīku un ne tik sīku piederumu uzglabāšanai ir automašīnas grīda – tur tie kļūst netīri un paši rada netīrību Ievēro principu – ja viena manta «ienāk» automašīnā, citai jāiet prom.

Ievēro tīrību

Pirms mazais haoss atkal draud pārņemt virsroku, kārtīgi iztīri salonu. Notīri plankumus un traipus. Izmanto automašīnas gaisa atsvaidzinātāju, lai saglabātu interjera smaržu tīru un svaigu.

Dinozaurs dzīvo citur

Uzstādi striktu noteikumu pats sev un saviem bērniem: ja kāda manta nonāk automašīnā, tā to pamet līdz ar mantas ienesēju.

Pieturies pie sistēmas

Izvēlies nedēļas dienu, lai pārbaudītu automašīnas tīrību, un, ja nepieciešams, savāktu nekārtību. Ja tev ir bērni,vari šo pienākumu uzticēt viņiem kā sīku mājas darbu. Reizi mēnesī veic automašīnas ģenerāltīrīšanu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu