Taps jauns pašmāju seriāls - «Sarkanais mežs» (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) konkursā «Par ideju pieteikumu iesniegšanu Latvijas simtgades seriāla radīšanai LTV» par uzvarētāju pasludināts SIA «Red Dot Media» iesniegtais seriāla projekts «Sarkanais mežs», aģentūrai LETA pavēstīja LTV pārstāvis Edgars Lākutis.

LTV kultūras, izklaides un satura redaktore Gunta Sloga atklāja, ka seriāls ir uz patiesiem notikumiem balstīta drāma par nacionālās pretošanās kustību Latvijā pēc padomju varas okupācijas, seriāla darbībai stiepjoties vairāku gadu desmitu garumā.

Seriāla galvenie tēli būs latvieši, kas angļu un amerikāņu specdienestu atbalstīti, spītīgi pretojas padomju režīmam, taču saskaras ar nepārvaramu Valsts drošības komitejas pretspēku. Stāsta notikumi norisināsies gan Kurzemes mežos un Rīgā, gan vienā no nacionālo partizānu atbalsta punktiem - Londonā. Tāpat kā jebkurā laikmeta drāmā, seriālā būs vērojamas arī tai raksturīgās varoņu cilvēciskās kaislības un pārdzīvojumi.

Žūrijas komisijas pārstāvis režisors Viesturs Kairišs atzina, ka konkursa laikā galvenie favorīti iezīmējās ļoti skaidri. Viņš norādīja, ka konkursā tika vērtēta ne tikai iesniegtā seriāla projekta atbilstība Latvijas simtgades konceptam, bet arī tas, kurš no seriāliem būtu kvalitatīvāk īstenojams, lai ideja realizētos maksimāli izcilā rezultātā. «Šādam seriālam jākļūst par kvalitātes latiņu arī citiem šāda veida projektiem televīzijā,» uzsvēra Kairišs.

Tāpat režisors norādīja, ka uzvarētājam konkursa gaitā vairāki kritēriji «nospēlēja» par labu. «Tas neapšaubāmi ir ļoti interesants darbs arī no žanriskā viedokļa. «Sarkanais mežs» piesaka sevi kā spēcīgs «spiegu gabals» ar spilgtām attiecīgā laika posma iezīmēm – dažādo specdienestu darbu un ietekmi, uzticēšanos idejai par brīvu Latviju, tā laika Rīgu. Paralēli sižetu caurvij cilvēciskās īpašības - mīlas trijstūri, nodevība, iefiltrēšanās spējas un daudzas citas,» sacīja Kairišs.

Vērtējot seriāla pieteikumus, tika ņemta vērā ne tikai idejas oriģinalitāte un projekta kvalitāte, bet arī tā pieteicēju līdzšinējā pieredze liela mēroga televīzijas projektu īstenošanā. SIA «Red Dot Media» iepriekš bijusi iesaistīta LTV seriāla «Māja pie ezera» ražošanā, savukārt seriāla producentei Artai Ģigai ir ilggadēja pieredze arī citu liela mēroga televīzijas produktu realizēšanā. Seriāla režisors Armands Zvirbulis ir radījis virkni televīzijas seriālu, pilnmetrāžas un dokumentālo filmu. Savukārt otrs seriāla režisors Normunds Pucis ievērību izpelnījies ar savu debijas filmu «Segvārds Vientulis». Tāpat seriāla galvenais operators Uldis Jancis ir saņēmis «Lielā Kristapa» balvu kā labākais operators un virkni apbalvojumu ir saņēmis arī scenārists Ivo Briedis.

Komisijas otru lielāko balsu skaitu LTV ideju konkursā par simtgadei veltītu seriālu ieguva SIA «Studija Centrums» iesniegtais projekts «Dzejniece», kas ir stāsts par dzejnieces Mirdzas Ķempes likteni. Šī ir biogrāfiski vēsturiska drāma, kas iezīmē būtiskākos notikumus Latvijas 20.gadsimta vēsturē, sākot no valsts izveidošanas laika līdz pat 70.gadiem.

Tos atspoguļo arī Ķempes liktenis - gan aktīvi iesaistoties brīvvalsts kultūras un sabiedriskajā dzīvē, gan kļūstot par okupācijas režīma apdziedātāju un vienlaikus atbalstot jaunu, talantīgu dzejnieku izaugsmi, nonākot konfliktā pašai ar savu talantu un sirdsapziņu. Konkursa komisija pieņēmusi lēmumu turpināt sarunas ar komandu par seriāla scenārija tālāku attīstību.

Kā ziņots, LTV ideju konkursā par Latvijas simtgadei veltīta seriāla izveidi iesniegto projektu izvērtēšanas termiņš tika pagarināts līdz šā gada marta beigām.

LTV plāno veidot Latvijas valsts simtgadei veltītu seriālu, un izsludināja konkursu par idejām seriāla radīšanai. Konkurss tika organizēts, lai nodrošinātu Latvijas simtgadei veltīta augstvērtīga un sabiedrībai nozīmīga televīzijas seriāla izveidi un aktualizētu Latvijas vēstures, valstiskuma, kultūras, politikas un nacionālās identitātes tēmas, tādējādi stiprinot visplašākajā auditorijā izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu