Aculiecinieks no Latvijas pastāsta par notikušo Stokholmā: Man paveicās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzreiz pēc šodien Stokholmā notikušās traģēdijas, kad kravas automašīna ietriecās cilvēku pūlī, ļaudis sāka masveidā bēgt no notikuma vietas, aģentūrai LETA pastāstīja notikušā aculiecinieks no Latvijas Reinis Āboltiņš.

Minūti pirms notikuma viņš atradies pie veikala ieejas, runājis pa telefonu un pašu incidenta brīdi nav redzējis, jo bijis ēkas otrajā stāvā.

Viņš norādīja, ka sākotnēji cilvēki tika evakuēti tādēļ, ka atskanēja ugunsgrēka trauksmes signāls un šķita, ka kaut kur ir ugunsgrēks. Bijis jūtams arī sadūmojums ēkas pirmajā stāvā.

«Cilvēki momentā nolika visas lietas un organizēti un ātri pameta veikalu. Pēc tam tikai parādījās informācija, ka tas ir kaut kas vairāk nekā sadūmojums,» stāstīja Riekstiņš.

Karalienes ielā, kas ir viena no Zviedrijas galvaspilsētas galvenajām iepirkšanās vietām, izcēlusies panika. «Cilvēki sākumā bija atgājuši nost un domāja, ka nav noticis nekas nopietns, un gaidīja, kas notiks tālāk, bet tad sākās liela jezga un bija nopietna masveida skriešana pa šķērsielām prom no notikuma vietas,» norāda Riekstiņš.

«Teikšu godīgi, man pilnīgi paveicās,» atviegloti atzina aculiecinieks.

Viņš arī pastāstīja, ka šobrīd vēlas nokļūt lidostā, lai dotos uz Latviju, taču viņš nezina, vai tas izdosies. «Man ziņoja, ka Arlandas lidostas ekspreša pakalpojumi ir apstādināti un neiesaka doties arī uz centrālo staciju,» viņš norādīja.

Kā ziņots, Stokholmā piektdien kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriekusies kravas automašīna, nogalinot vismaz trīs cilvēkus, ziņo Zviedrijas Radio.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu