Latvijas vēstnieks Zviedrijā: Negribētu teikt, ka noskaņojums Stokholmā būtu dramatisks (37)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Negribētu teikt, ka noskaņojums Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā būtu īpaši dramatisks, taču ielās redzams daudz cilvēku, jo metro un vilcienu satiksme ir slēgta. Tā raidījumam «LNT Ziņas» piektdien situāciju raksturoja Latvijas vēstnieks Zviedrijā Gints Jegermanis.

Viņš norādīja, ka cilvēki, lai nokļūtu mājās, pārvietojas lielākoties kājām. Zināms arī, ka pilsētā ir izveidotas vietas, kur cilvēkiem pārnakšņot, ja viņi netiek mājās.

Vēstniecība saistībā ar notikušo esot saņēmusi dažus telefonzvanus. «Cilvēki mēģinājuši saprast, kā pārvietoties, piemēram, uz lidostu, daži meklējuši savus paziņas vai radiniekus,» teica Jegermanis.

Jegermanis arī apliecināja, ka pagaidām nav nekādu ziņu par cietušo izcelsmi un to, kas ir cietušie, līdz ar to arī nav ziņu par to, ka būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais.

Vēstnieks atgādināja, ka noziedznieks nav notverts un policijai nav ziņu, vai viņš ir viens un vai gaidāms vēl kāds uzbrukums.

Vēstniecība Zviedrijā strādā dežūrrežīmā un būs gatava sniegt palīdzību, tā arī ir aicinājusi cilvēkus ziņot par saviem tuviniekiem, ja zināms, ka viņi ir Stokholmā un ar viņiem viss ir kārtībā.

Kā ziņots, Stokholmā piektdien kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriekusies kravas automašīna. Tiek ziņots, ka gājuši bojā trīs cilvēki, vairāki ir ievainoti.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu