Foto: Stokholmas terorakta nāvējošais ierocis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizvien biežāk pēdējā laikā teroristi savu mērķu sasniegšanai izmanto nevis sprāgstvielas un ieročus, bet šķietami ikdienišķas lietas.

Arī piektdien notikušajā teroraktā Stokholmā terorists izmantoja kravas automašīnu, ar kuru ietriecās cilvēku pūlī. Kravas auto, ar kuru ikdienā tika pārvadātas alus kravas, vienā mirklī pārvērtās par nāvējošu ieroci, kas aiznesa četru cilvēku dzīvības.

Jāatzīmē, ka teroristiskais grupējums «Daesh» («Islāma valsts») vairākkārt aicinājis tā dēvētos «vientuļos vilkus» savās mītnes valstīs teroraktu īstenošanai izmantot ikdienišķus, viegli pieejamus priekšmetus - automašīnas, nažus utt.

Drošības dienesti atzinuši, ka izskaitļot un apturēt šādu «vientuļo vilku» uzbrukumus ir neiespējami. Vienlaikus eksperti atzīst - ja teroristi ķeras pie šādiem līdzekļiem, tas nozīmē, ka drošības dienestu darbs ir sekmīgs, jo sprādzienus sarīkot teroristiem neizdodas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu