Foto: Nākamajā dienā pēc terorakta Stokholmā (30)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nākamajā dienā pēc terorakta Stokholmā, kad ar kravas automašīnu gājēju pārpildītā ielā ietriecās terorists, notikuma vietā gulst ziedi.

Neskatoties uz to, ka pēc vakardienas notikumiem Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā šorīt vēl nav atjaunosies starppilsētu transporta satiksme, situācija pilsētā ir mierīga, aģentūrai LETA atzina Latvijas vēstnieks Zviedrijā Gints Jegermanis.

Viņš norādīja, ka patlaban vēl kavējas daži iekšzemes reisi, tomēr Stokholmas iedzīvotāji šos apstākļus uztver pavisam mierīgi.

«Pilsētā nav nekāda stresa,» atzīmēja Jegermanis, piebilstot, ka arī vakar Stokholmā nebija novērojama trauksme pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū.

Lūgts komentēt, vai saistībā ar vakardienas notikumiem vēstniecībā nav vērsušies satraukti latvieši, Jegermanis teica, ka vēstniecība saņēma dažus zvanus, kas kopumā īpaši nepārsniedz vidēji ikdienā saņemto zvanu apjomu. Zvanījušie latvieši interesējušies par iespējām nokļūt uz lidostu, kāds zvanītājs arī esot interesējies par Stokholmā dzīvojošo radinieku drošību.

Tāpat Jegermanis piebilda, ka līdz šim brīdim nav saņemta informācija par kādu cietušo no Latvijas valstspiederīgajiem.

Jau vēstīts, ka Stokholmā vakar, 7.aprīlī, kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus cilvēkus un 15 ievainojot.

Saistībā ar notikuši vakar aizturēts kāds 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis, bet šorīt par «terorisma noziegumu» apcietināts vēl kāds vīrietis, kurš saistīts ar minēto Uzbekistānas pilsoni, paziņoja prokuratūra.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu