Čehijā aizturēts 13. janvāra grautiņu lietā apsūdzētais Ansis Bērziņš (490)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Čehijā aizturēts viens no publiski redzamākajiem 13. janvāra Vecrīgas grautiņos apsūdzētajiem - Ansis Ataols Bērziņš, kurš tika izsludināts starptautiskā meklēšanā, sestdien vēsta LNT ziņas.

To apstiprinājis aizturētā tēvs Uldis Bērziņš, kurš pastāstīja, ka aizturēšana notikusi pirms dažām dienām. Tomēr par notikušā apstākļiem viņam nav detalizētas informācijas.

Ar aizturētā ģimeni sazinājušies Bērziņa juridiskie aizstāvji no Čehijas. Viņi interesējušies par to, vai Latvijā sāktajai lietai pret Ansi Ataolu Bērziņu ir politisks raksturs.

Valsts policijā papildu informāciju par notikušo nesniedza.

Jau ziņots, ka Ansis Ataols Bērziņš starptautiskā meklēšanā tika izsludināts pagājušā gada februārī, lai gan viņš apgalvoja, ka devies politiskajā emigrācijā.

Rīgas apgabaltiesa pērn februārī noraidīja Bērziņa sūdzību par viņam piespriesto sodu. Līdz ar to vajadzēja izpildīt iepriekš pieņemto spriedumu, kas Bērziņam kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem. Iepriekš Bērziņam bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz tādu pašu termiņu.

2009. gada 13. janvārī aptuveni 10 000 cilvēku pulcējās uz protesta akciju Doma laukumā, lai nevardarbīgā veidā pieprasītu Saeimas atlaišanu.

Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi - tika izsisti logi vairākām ēkām, tostarp stipri cieta Saeimas nams, tika aplaupīts veikals, kurā tirgoja AS «Latvijas balzams» produkciju, kā arī cieta muzikālais restorāns «Fīlings». Grautiņos piedalījās vairāki simti jauniešu, no kuriem daudzi bija alkohola reibumā. Šie cilvēki vairākas stundas demolēja Vecrīgu.

Grautiņu laikā tika aizturētas 126 personas, un sadursmēs pie Saeimas ēkas mediķi palīdzību sniedza vairāk nekā 30 cilvēkiem, savukārt slimnīcās ar dažādām traumām tika ievietoti 28 cietušie, bet četri cilvēki no hospitalizācijas atteicās. Tāpat mediķi sniedza palīdzību aizturētajiem sadursmju dalībniekiem, kuri jau bija nogādāti policijas iecirkņos. Nekārtībās cieta arī paši policisti.

Komentāri (490)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu