Foto: Stokholmā pulcējas tūkstošiem cilvēku, lai pieminētu uzbrukuma upurus (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Stokholmā svētdien netālu no vietas, kur šonedēļ ar kravas automašīnu veiktā uzbrukumā tika nogalināti četri cilvēki, sapulcējušies tūkstošiem cilvēku, lai pieminētu uzbrukuma upurus.

Plkst. 14.53 (15.53 pēc Latvijas laika), kad apritēja divas diennaktis kopš uzbrukuma, klātesošie ievēroja klusuma brīdi.

Uz skatuves saka runas politiķi un uzstājas mūziķi.

Jau ziņots, ka piektdien Stokholmā kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus, tostarp divus bērnus.

Zviedrijas Drošības policija «Säpo» atzinusi, ka tas bijis apzināti sarīkots uzbrukums. Aizturēts uzbrucējs - 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis.

Neviena organizācija atbildību par uzbrukumu līdz šim nav uzņēmusies. Policija svētdien paziņoja, ka uzbrukuma īstenotājs paudis simpātijas islāmistu ekstrēmistiem un viņš ticis meklēts, lai deportētu no Zviedrijas, jo varasiestādes noraidījušas viņa lūgumu piešķirt pastāvīgas uzturēšanās atļauju.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu