2014. gadā Ukraina gandrīz nosūtījusi desantu uz Krimu, lai nepieļautu pussalas okupāciju (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Viktors Muženko atklājis, ka 2014. gadā Kijeva gatavojās Krimā veikt desanta operāciju, lai nepieļautu referendumu par pievienošanos Krievijai, raksta «Ukrainska pravda». 

Pēc viņa vārdiem, Ukraina vēlējās izsēdināt Krimas pussalā desantu, ieņemt lidlaukus un veikt «atsevišķas darbības, kas neļautu Krievijas karavīriem pārvietoties dažādos virzienos». Bija plānots bloķēt šaurumu starp Krimu un Kerčas pussalu, kā arī ievest Fedosijā kara tehniku.

«Tādā veidā mēs būtu nobloķējuši Krievijas apakšnodaļām nonākšanu Krimā. Tā bija iespēja, mēs uzskatījām, jo dienvidu piekrastē visus militāros objektus bija bloķējuši Krievijas karavīri, kamēr pārējā pussala «bija brīva»,» teica Muženko.

Lidmašīnas jau tika nosūtītas uz lidlaukiem, kurās tiktu uzņemts desants, taču pēc Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdes tika nolemts operāciju pārtraukt. Par iemesliem, kādēļ tika pieņemts šāds lēmums, Muženko nezina, bet pieļauj, ka šādu lēmumu pieņēma politiķi, nevis militārie virsnieki.

Iepriekš vēstīts, ka 2014. gada martā Krievijas karavīri iegāja Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, un par pamatu ņemot 16. marta referendumu, Krievija to oficiāli okupēja.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu