«Katras sešas sekundes domāju par viņu»: Vīrs emocionāli komentē latvieša bezpajumtnieka pastrādāto slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Imigrants un bezpajumtnieks no Latvijas, 25 gadus vecais Vadims Ruskuls Lielbritānijā ir atzīts par vainīgu Pardīpas Kauras (Pardeep Kaur) slepkavībā, raksta vietējais medijs «The Sun». Nogalinātās sievietes vīrs pusgadu pēc notikušā nespēj pārdzīvot savas sievas zaudējumu. 

Tiek vēstīts, ka viesnīcas istabene Kora tika nogalināta pērn oktobrī Londonas priekšpilsētā Hārlingtonā (Harlington), dodoties uz darbu. Viņai uzbrucis Ruskuls, kurš sievieti izvarojis. 

Izvarotās un nogalinātās Kauras vīrs Rahpals Sings (Rachpal Singh) norādīja, ka «Ruskuls ne tikai nogalināja Pardīpu, bet izjauca visu ģimeni». 

«Ir pagājis jau pusgads, kopš Pardepa ir nogalināta, un es neesmu viņu aizmirsis. Burtiski katras sešas sekundes es domāju par viņu un to tumšo rītu, kad viņa zaudēja savu dzīvību. Esmu zaudējis savu dzīves partneri. Esmu pazudis bez viņas,» saka Sings. 

«Mūsu tikai sešus gadus vecā meita nespēj aptvert notikušo. Lai arī viņai ir pateikta patiesība, viņa nereti jautā - vai mamma ir pazudusi, vai viņu atradīs?» atklāj nogalinātās vīrs. 

Pardīpas daļēji atkailinātais ķermenis tika atrasts starp atkritumiem, kur viņa tika noslēpta starp zariem un vecu guļammaisu. Prokurore norādījusi tiesnešiem, ka Pardepa ir atstājusi skrāpētu brūci Ruskuļa sejā, izmisīgi cenšoties aizbēgt no varmākas. Viņa arī esot kliegusi, taču kliedzienus apslāpējusi netālu esošā ceļa satiksmes troksnis.  

Viņas ķermeni atrada aptuveni pēc nedēļas. Ruskuls tika notverts pēc tam, kad tika veikta rūpīga novērošanas kameru ierakstu izpētes. Policists atpazina Ruskulu, ieraugot uz viņa vaiga un kakla skrāpētas brūces, kā arī, viņš pārvietojās, esot basām kājām. 

Tiek norādīts, ka Pardepa ar vīru ieradās Lielbritānijā 2011. gadā, un viņa strādāja Hārlingtonā esošajā viesnīcā, kamēr viņas vīrs ieguva darbu vietējā ēstuvē. 

Abi strādāja sešas dienas nedēļā un sūtīja naudu savai meitai, kura dzīvoja ar vecvecākiem Indijā. 

Sākotnēji aizdomās par Pardepas slepkavību tika turēts aizdomās viņas vīrs, jo, kā izmeklēšana uzskatīja, viņš «esot melojis, ka neesot no rīta viņu redzējis, jo laikā, kad sieviete devusies uz darbu, Singam pašam vēl ir bijusi naktsmaiņa». Pēc tam, kad Sings tika attaisnots, izmeklēšana ātri virzījusies uz priekšu. 

Tiesā norādīts, ka nav precīzu ziņu, kad Ruskuls pirmo reizi ieradies Lielbritānijā, taču ir zināms, ka Latvijā viņam ir bijušas četras apsūdzības par laupīšanām un citiem noziegumiem. Viņš dzīvojis īsā laulībā ar sievieti, kura dzīvojusi rietumu Londonā, taču pēc šķiršanās viņš dzīvojis vairākās citās vietās. 

Skotlendjarda izmeklētājs Niks Millers atklāja, ka «Ruskuls seksuāli uzbrucis Pardīpai un beigās viņu nogalinājis. Par saviem motīviem Ruskuls atteicies runāt. Kamēr Singa un viņa meitas dzīvi vienmēr ietekmēs Ruskula pastrādātais noziegums. Visticamāk, Ruskulam tiks piespriests mūža ieslodzījums,» teica Millers. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu