Teilores Sviftas māja atzīta par arhitektūras pieminekli (6)

Sejas.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Janvārī kļuva zināms, ka dziedātāja Teilore Svifta vēlas, lai viņas divdesmit piecus miljonus vērtā mājvieta tiktu atzīta par arhitektūras pieminekli, nu kultūras mantojuma komisija izskatījusi mākslinieces iesniegumu un pieņēmusi pozitīvu lēmumu.

Daudzi uzskatīja, ka Svifta vēlas panākt viņas mājas atzīšanu par arhitektūras pieminekli, lai uz tā pamata vairotu popularitāti, un tieši savus sakarus un naudu izmantos, lai iegūtu sev pozitīvu lēmumu, un tam nav nekāda sakara ar kultūras mantojumu, vien mākslinieces ambīcijām.

Izrādās, māja reiz piederējusi Semjuelam Goldinam, leģendāram Holivudas producentam un vairāku kino studiju dibinātājam, kas 1934. gadā lūdzis Duglasu Honoldu pēc īpaša dizaina izveidot mājas projektu un vadīt celtniecību.

Svifta māju iegādājās 2014. gadā un veltīja ilgu laiku, naudu un sakarus, lai atjaunotu māju tās kādreizējā greznībā, un tikai tad iesniegusi dokumentus, lai viņas īpašumu atzītu par arhitektūras pieminekli.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu