Sausnītis: esmu pārliecināts, ka Latvijā varēs noorganizēt PK posmu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija ir gatava organizēt Pasaules kausa (PK) posmu pludmales volejbolā, taču šobrīd nav ģenerālsponsora, kas būtu gatavs finansiāli palīdzēt sacensību norisei, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis

Latvijas pludmales volejbola duets KristapsŠmits/Mihails Samoilovs svētdien Majoru pludmalē izcīnīja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas U-22 čempionāta zelta medaļas, bet dāmu konkurencē Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ieguva sudraba medaļas.

«Priecājamies, ka mūsu sportistiem izdevās sasniegt augstvērtīgus rezultātus, ko var nosaukt par lielu sacensību plusu,» teica Atis Sausnītis.

«Pirms turnīra nedomājām, ka izdosies tik veiksmīgi starti. Cerējām, ka kādam no pāriem izdosies turnīru turpināt arī noslēdzošajā tā dienā, kad risinājās izšķirošās spēles. Tas arī izdevās, par ko esmu gandarīts.»

«Uzskatu, ka Latvijas sportisti aizvadīja atzīstamu turnīru. Jaunie spēlētāji ir mūsu nākotne un to, ka pieci pāri no sešiem izkļuva no grupas un divi izcīnīja medaļas, nemaz nedrīkst vērtēt negatīvi. Šīs sacensības un pretinieki ir ļoti nopietni. Var teikt, ka pludmales volejbols, arī pateicoties Latvijai, pēdējos gados ir ļoti audzis un tādēļ katras sacensības un vecuma grupas ir ļoti nopietnas. Gan treneriem, gan spēlētājiem, gan arī organizatoriem ir jāiegulda liels darbs, tādēļ jāsaka liels paldies visiem, kuri piedalījās,» stāstīja Sausnītis.

LVF prezidents sacīja, ka turnīra organizācija kopumā bija laba un nebija praktiski nekādu mīnusu.

«Šoreiz organizatoriskajā ziņā mums neizdevās uzbūvēt lielākas tribīnes,» sacīja Sausnītis.

«Tāpat mēs bijām spiesti pieskaņoties tam, ka sacensības notika jūlijā. Šajā mēnesī Jūrmalā un Latvijā ir ļoti daudz dažādi notikumi un, manuprāt, ja čempionāts risinātos mazliet ātrāk vai mazliet vēlāk, cilvēku varbūt būtu vairāk, un visu pasākumu varētu vērtēt mazliet citādāk. Šobrīd grūti izvērtēt, kas varēja būt labāk, taču kopumā var teikt, ka viss izdevās izcili. Paldies mediķiem un drošības dienestiem, bez kuriem šī sacensības nevarētu notikt.»

Sausnītis arī uzteica visus iesaistītos, kuri palīdzēja noorganizēt augstvērtīgas sacensības.

«Jau piekto gadu organizējam dažāda mēroga sacensības, un tas ir liels darbs, kas jāpaveic gan pirms, gan sacensību laikā. Visi strādājām ar lielu atbildības sajūtu un var teikt, ka tas izdevās rezultatīvi. Gan tehniskais direktors, gan oficiālie pārstāvji, kuri ieradās no Eiropas, sacensību organizāciju vērtēja pozitīvi no dažādiem aspektiem - gan no vietas, kur notika turnīrs, gan arī no tā, ka spēles varējām aizvadīt īstās smiltīs un īstā pludmalē.»

LVF prezidents atklāja, ka bija liela atsaucība no turnīra brīvprātīgajiem palīgiem, taču viņiem karstuma dēļ nereti bija nepieciešama mediķu palīdzība. «Viņi izdarīja lielu darbu šajā karstajā laikā. Brīvprātīgos izvēlējāmies no visas Latvijas, no kuriem daudzi pie jūras vai šādā karstumā ir bijuši retāk. Pirmajās dienās mediķiem bija daudz darba, jo vairāki bērni, visu dienu darbojoties pludmalē, pārkarsa. Visi bijām liela komanda, kas kopumā labi padarīja savu darbu.»

«Domāju, ka visiem iesaistītajiem bija prieks par šo pasākumu - gan treneriem, gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem, gan visiem pārējiem. Uzskatu, ka ar šo pasākumu esam veikuši ļoti nopietnu ierakstu Eiropas pludmales volejbolā,» pauda LVF prezidents.

Sausnītis atklāja, ka Latvijai ir visi nosacījumi, lai kādu dienu sarīkotu Pasaules kausa pludmales volejbolā, taču šobrīd trūkst ģenerālsponsora.

«Organizatoriskā, sportiskā un tehniskā ziņā mums pilnīgi viss atbilst kritērijiem, lai mēs varētu sarīkot Pasaules kausa posmu, taču šādos turnīros nevar tikt izmantoti pašvaldības un valsts finansiālie resursi, tādēļ ir nepieciešams ģenerālsponsors. Citādāk mēs esam gatavi un ir atbalsts gan no CEV, gan Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB). Kopumā mums ir viss nepieciešamais, lai sarīkotu šāda līmeņa sacensības, izņemot ģenerālsponsoru, kas nevar būt ne valsts ne pašvaldība,» atklāja Sausnītis.

«Esmu pilnīgi pārliecināts un ticu, ka Latvijā varēs tikt noorganizēts Pasaules kausa posms, taču šobrīd ir jāmeklē finansiālais sponsors. Finansējumu starpība Eiropas čempionātos un Pasaules kausa posmos ir liela. Tajā pašā trīs zvaigžņu PK posmā balvu fonds vien ir 150 000 dolāru plus viss pārējais,» skaidroja Latvijas volejbola galva.

Sausnītis arī noteica, ka Pasaules kausa posmam, visticamāk, būtu jānotiek Jūrmalā. «Objektīvi vērtējot, Jūrmala ir piemērotākā vieta, kur to sarīkot. Protams, šobrīd dabīgas smiltis un jūras klātbūtne nav galvenais nosacījums. Šobrīd citur pasaulē smiltis aizved uz pilsētas centru un aizvada sacensības tur. Ja būs šīs sacensības, protams, nav liegums tās rīkot arī Rīgā. Varbūt ne pilsētas centrā, bet krastmalā nebūtu nekādu problēmu. Šis jautājums ir aktuāls un domāju, ka visi pludmales volejbolā iesaistītie darīs visu, lai šīs sacensības varētu noorganizēt.»

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu