Mamikins: Atbalstot Erdoganu, ES var kļūt par apsmiekla objektu (77)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ļaujot Turcijā nostiprināties prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana autoritārajam režīmam, Eiropas Savienība (ES) var padarīt sevi par apsmiekla objektu, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S).

Kā aģentūrai LETA norādīja Mamikina birojā, deputāts uzskata, ka Turcijas referendums ir ES patiesuma pārbaude.

«Ja ES turpinās ignorēt autoritāra režīma nostiprināšanos vienā no NATO dalībvalstīm apmaiņā pret bēgļu paturēšanu Turcijā, nākamreiz, kad ES vadītāji sāks runāt par kopējām vērtībām - demokrātiju, cilvēktiesībām, un likuma varu, no visām pusēm atskanēs smiekli un ņirdzīgi komentāri: «Jā, jā... mēs redzam!»» saka eiroparlamentārietis.

Jau ziņots, ka 16.aprīlī Turcijā notikušajā referendumā tika atbalstīti konstitūcijas grozījumi par Turcijas prezidenta pilnvaru paplašināšanu, ko apstiprinājusi Turcijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

«Rezultāti liecina, ka «Jā» nometne ir uzvarējusi,» paziņoja CVK vadītājs Sadi Givens, piebilstot, ka galīgie rezultāti tiks publiskoti nākamo 11 dienu laikā.

Tikmēr starptautiskie novērotāji 17.aprīlī paziņojuši, ka referendums noticis «nevienlīdzīgā spēles laukumā» un balsošanu izkropļojušas pēdējā brīža izmaiņas procedūrā.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu