Krievija kaujās Donbasā izmantojusi spēcīgāko tanku savā bruņojumā (170)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievija kaujās Donbasā izmantojusi kaujas tanku «T-90» un tā modifikācijas, kas ir spēcīgākā Krievijas bruņutehnika armijas bruņojumā, teikts Starptautiskās neatkarīgās izmeklēšanas organizācijas «Bellingcat» pētījumā. 

Pirmās «T-90» modifikācijas tika izlaistas 1992. gadā, taču tās netika piegādātas Ukrainai. Ziņojumā teikts, ka «T-90» ģimenes tanki sākuši parādīties Ukrainas austrumos jau 2014. gada vasarā. Līdz 2016. gadam vizuālais materiāls, kas apstiprinātu šādus apgalvojumus, nebija daudz pieejams.

Piemērs ir kāds «YouTube» publicēts video, kas, kā tiek uzskatīts, tika uzņemts 2014. gada 25. augustā. Video tapis Ilovaiskas kauju beigās, kad teroristi aktīvi veikuši karadarbību. Kauju laikā vairāki tanki gan tikuši iznīcināti. «Bellingcat» norāda, ka bez video oriģināla precīzu filmēšanas datumu nav iespējams, taču ir iespējams noteikt vietu ar ģeolokācijas palīdzību.

Ar ģeolokācijas palīdzību tika noteikts, ka video tapis Luhanskas apgabalā, netālu no Ļisojes ciema dzelzceļa pārbrauktuves. «Bellingcat» norāda, ka visi pierādījumi liecina par to, ka 2014. gada vasarā Ukrainas austrumos atradušies tanki «T-90A», kas, visticamāk, pieder Krievijas armijas 136. motorizētajai brigādei.

Komentāri (170)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu