Uzbrukums Latvijas valstspiederīgajiem Ziemeļīrijā: Situācija ar šāda veida incidentiem saasināsies (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer, CC BY-SA 2.0

Sabiedrībā plaši tiek nosodīts Lieldienu svētdienā Ziemeļīrijā notikušais rasistiskais uzbrukums diviem vīriešiem no Latvijas, ziņo portāls «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz «Belfast Telegraph».

Jau ziņots, ka uzbrukums notika ap pulksten 21 pie kāda bāra Koulailendā, nodarot abiem cietušajiem smagus miesas bojājumus.

Policija notikušo vērtē kā naida noziegumu. Abi vīrieši guvuši dažādas traumas – grieztas brūces, sasitumus, zilumus un, iespējams, arī sejas kaulu lūzumus.

Neilgi pirms šī incidenta tuvējā pilsētā apļveida krustojumā izvietoto ceļazīmju aizmugurē tika uzzīmēts grafiti, kurā attēloti divi automāti un burti «IRA». Tas drīz tika aizkrāsots, bet pēc dažām dienām tajā pašā vietā parādījās grafiti, kurš vēstīja, ka poļu kopienai ir «tiesības dzīvot šajā teritorijā».

Ziemeļīrijas deputāti un likumsargi uzskata, ka Lieldienu svētdienas uzbrukums ir saistīts ar grafiti parādīšanos, un tas liecina, ka situācija ar šāda veida incidentiem saasināsies.

Policija aicina ziņot ikvienu, kurš atradies incidenta vietā un redzējis to, kas notika. Aculiecinieki var zvanīt uz tālruņa numuru 101.

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) nākusi klajā ar paziņojumu, ka nosoda Ziemeļīrijā notikušo uzbrukumu Latvijas piederīgajiem, vēlot cietušajiem drīzu atveseļošanos. ELA iestājas pret jebkādu etniska naida motivētu agresiju pret līdzcilvēkiem.

ELA aicina Latvijas diplomātisko un konsulāro dienestu rūpīgi sekot lietas izmeklēšanai un turpināt darbu tautiešu tiesību aizsardzībai «Brexit» kontekstā, 11.aprīlī ELA vadībai apstiprināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē aicina Latvijas valstspiederīgos, kuri ir saskārušies vai kuriem ir zināms par notikušiem naida runas vai fiziska aizskāruma gadījumiem, kas ir vērsti pret latviešu kopienas pārstāvjiem Apvienotajā Karalistē, informēt vēstniecību, sūtot informāciju uz e-pastu Embassy.UK@mfa.gov.lv.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu