Rīgas zoodārzs par 1,55 miljoniem eiro plāno veidot Vides izglītības centru (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Leta

Pašvaldības SIA «Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs» par 1,55 miljoniem eiro plāno veidot Vides izglītības centru, informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti šodien atbalstīja Rīgas Zooloģiskā dārza sagatavoto projektu jauna Vides izglītības centra izveidei, piesaistot Kohēzijas fonda līdzekļus.

Centru plānots izveidot līdz 2021.gadam. Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 1,55 miljona eiro apmērā. No Kohēzijas fonda plānots iegūt 1 036 450 eiro, Rīgas pašvaldības līdzfinansējums būtu 480 225 eiro, bet pats zoodārzs ieguldītu 33 325 eiro.

Plānots, ka centrs būs pašā zoodārza centrā - vietā, kur atrodas 1920.gadā būvētā pērtiķu mītne, kas vairs netiek izmantota, jo neatbilst mūsdienu prasībām. Plānots izveidot daudzfunkcionālu ēku ar daļēji transformējamām sienām, kas nodrošinātu efektīvu telpu izmantošanu dažāda rakstura vides izglītības pasākumiem. Būvei būtu nemainīgā daļa, kur atrastos darbinieku, tehniskās un sanitārās telpas, un mainīgā daļa ar četrām nodarbību telpām un mobilu izstāžu zāli.

Domē skaidro, ka Zooloģiskā dārza piedāvātās vides izglītības programmas ir ļoti pieprasītas, un patlaban lietotā mācību klase nespēj apmierināt visus interesentus, kā arī tā nav pieejama cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, jo atrodas pagrabstāvā. Zoodārza informācijas un izglītības nodaļa gadā sarīko aptuveni 350 nodarbības skolēnu un studentu grupām, piedāvājot 17 tematu apguvi vairāk nekā 6000 dalībnieku. Zoodārzs piedāvā arī pedagogu, it īpaši, bioloģijas skolotāju apmācību, kā arī dažādus vides izglītības un vides aizsardzības kursus iestāžu un institūciju darbiniekiem.

Jautājums par zoodārza Vides izglītības centra projekta īstenošanu vēl tiks skatīts citās domes komitejās, bet gala lēmumu pieņems Rīgas dome.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu