Latvijas armija ar patriotiski skarbu video mudina kļūt par karavīru (191)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas armija savā oficiālajā «Facebook» kontā publicējusi patriotiski skarbu video ar aicinājumu pievienoties armijai un kļūt par karavīru.

«Karavīrs aizsargā ģimeni, tautu un valsti. Esi viens no mums, kļūsti karavīrs!» teikts ieraksta sākumā.

«Ir nostiprinājies viedoklis, ka latviešu tauta vēsturē bijusi tikai pasīvs objekts un nevis aktīvs līdzveidotājs. Šāda doma visjūtamāk izpaužas runās par Latvijas vēsturi un latviešu tautas mentalitāti. Runātāji parasti neapjauš, ka no vēstures viedokļa šāds teiciens ir absurds, no psiholoģiskā viedokļa slimīgs un no patriotiskā viedokļa kaitīgs,» uzsvēris Dr.hist. Edgars Dunsdorfs.

«Nākdams no tautas, katrs karavīrs nes sevī daļu arī no tautas vērtības un spēka. Kā katra atsevišķa karavīra, tā visu mūsu kopējs uzdevums ir sargāt savu valsti... Stipruma un spēka avoti ir mūsos un tikai mūsos pašos,» rakstīja ģenerālis Krišjānis Berķis, kara ministrs un armijas komandieris, grāmatas «Latvijas armija 20 gados» priekšvārdā.

Šodienas ģeopolitiskā situācija atkal prasa valsts aizsardzības spēju stiprināšanu, tostarp palielinot Nacionālo bruņoto spēku personālsastāva skaitu, tāpēc bruņotie spēki aicina ikvienu kļūt par karavīru vai sākt studijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā, lai kļūtu par savas valsts armijas virsnieku.

«Pateicamies video veidotājiem kreatīvo risinājumu aģentūrai «Tribe Riga» un izmantotās mūzikas – dziesmas «Ūsiņš “ – autoriem dūdu un bungu grupai «Auļi»,» teikts ieraksta beigās.

Komentāri (191)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu