Obama pirmo reizi pēc prezidentūras uzstājies ar runu publikas priekšā (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama pirmo reizi uzstājies ar runu pēc augstā amata atstāšanas. Viņš uzstājies ar runu studentiem Čikāgas universitātē. Savā runā viņš nepieminēja savu pēcteci Donaldu Trampu, tā vietā runāja ar jauniešiem par līderību, sociālo tīklu nozīmi, kā arī laulību, vēsta «Associated Press».

Forumā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Čikāgas universitātē, bijušais ASV prezidents pastāstīja, kā reiz kļuva par jaunu politiķi. Aģentūra norāda, ka savā runā Obama ne reizi nepieminēja Trampu, kurš drīzumā būs aizvadījis 100 dienas šajā amatā. Tāpat Obama nerunāja par abiem savas prezidentūras termiņiem, nedz arī par ekonomiskajām problēmām.

Obama pastāstīja par saviem plāniem gatavot jaunatni politiskai darbībai, to vidū arī tiesu reformu un politikas finansējuma sfērās, jo šie ir tie virzieni, kuri traucē stāsties pretim izaicinājumiem un sasniegt progresu.

«Vissvarīgākā lieta, ko varu izdarīt - tā ir palīdzība jaunu līderu sagatavošanā, lai viņi varētu pārņemt stafeti un sākt mainīt šo pasauli,» teica bijušais prezidents.

Uzstājoties vairāku studentu priekšā, Obama aicināja jauniešus būs uzmanīgākus, uzņemot «selfijus», kurus viņi ievieto sociālajos tīklos, kā arī ieklausīties savos sarunu biedros. Viņš deva padomus, kā pasargāt sevi no ciešanām ģimenes dzīvē - pēc Obamas domām, ir jāieklausās savā partnerī, lai saprastu viņu, nevis tādēļ, lai dotu atbildi uz teikto. «To es sapratu tikai esot laulībā,» teica Obama.

Pēc «The Washington Post» rīcībā esošās informācijas, pēc pilnvaru nolikšanas Obama visu laiku dzīvojis Klusā okeāna salā Tetiaroa. Kā norādīja avīzei kāds anonīms avots, bijušais prezidents gatavojas rakstīt memuārus. Pagājušajā nedēļā Obama neformāli tikās ar Čikāgas jaunatnes pārstāvjiem no riska grupām, un apsprieda ar viņiem bezdarba un noziedzības problēmas.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu