Sauks pie kriminālatbildības viesstrādnieci par amatpersonas slepkavības plānošanu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Luzf4, CC BY-NC 2.0

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nolēmusi saukt pie kriminālatbildības Lielbritānijā dzīvojošu Latvijas viesstrādnieci par kādas Latvijas amatpersonas slepkavības plānošanu.

Policija par atklāto noziegumu paziņoja februārī, taču Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūrai LETA pastāstīja, ka minētā persona vēl nav nogādāta Latvijā.

Janvāra sākumā policija saņēma informāciju, ka tiek plānota kādas Rīgā strādājošas valsts amatpersonas slepkavība. Policija noskaidroja, ka pasūtītājs ir agrāk nesodīta 1983.gadā dzimusi Latvijas iedzīvotāja, kas Lielbritānijā rūpnīcā pelnījusi naudu kā strādniece. Sieviete pasūtījuma brīdī atradās Lielbritānijā un no šīs valsts, izmantojot elektronisko pastu, veica pasūtījumu. Policijai pēdējā brīdī izdevās pārtvert šo pasūtījumu. Sievietei slepkavības izdarītāju vēl nebija izdevies atrast

Policija noskaidroja, ka par slepkavības izdarīšanu apsolīta 1200 eiro liela samaksa un slepkavība bija jāizdara pie amatpersonas darbavietas. Prokurore Jekaterina Kušakova skaidro, ka nozieguma motīvi bija personiski, nevis saistīti ar amatpersonas darbu.

Policijai sadarbībā ar britu kolēģiem sievieti Lielbritānijā izdevās aizturēt. Amatpersonas, kuras slepkavība plānota, darbavietu policija un prokuratūra neatklāj, taču policija iepriekš paziņoja, ka tā nav bijusi augsta ranga.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu