Seula noraida Trampa prasību maksāt par pretraķešu aizsardzības sistēmu (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Seula piektdien noraidījusi ASV prezidenta Donalda Trampa ideju, ka tai vajadzētu segt izmaksas par pretraķešu aizsardzības sistēmu THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), kas tiek izvietota Dienvidkorejā pēc Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumiem.

THAAD ir domāta, lai lidojuma beigu fāzē pārtvertu un iznīcināt tuva un vidēja darbības rādiusa ballistiskās raķetes. Sistēmas izmaksas aplēstas uz miljardu ASV dolāru.

Pirmās sistēmas daļas jau nogādātas Dienvidkorejā, un ASV amatpersonas sacīja, ka sistēma būs darbotiesspējīga tuvākajās dienās.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien intervijā aģentūrai «Reuters» paziņoja, ka vēlas, lai Dienvidkoreja sedz sistēmas izmaksas, piebilstot, ka Seula par to jau ir informēta.

Seula paziņoja, ka saskaņā ar vienošanos, kas regulē ASV spēku klātbūtni Dienvidkorejā, tā nodrošinās vietu THAAD uzstādīšanai un infrastruktūru, bet ASV maksās par tās uzstādīšanu un uzturēšanu.

«Šī nostāja nav mainījusies,» paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu