Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Dzērveņu uzpūtenis ar pienu (31)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Isabelle @ Crumb, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

  • 300 grami dzērveņu
  • 200 grami cukura (pēc garšas)
  • 200 grami mannas
  • 1 litrs ūdens
  • piens

Pagatavošana:

Dzērvenes nomazgā un sastampā. Nolej sulu. Dzērvenes liek katlā ar verdošu ūdeni un vāra 5-10 minūtes. Nokāš, katlā atstājot tikai šķidrumu.

Pievieno cukuru un vāra. Kad parādījies pirmais burbulis, lēnām berot un nepārtraukti maisot, pievieno mannu. Turpina vārīt vēl 10 minūtes uz mazas uguns.

Iegūto masu atdzesē un ar mikseri kārtīgi sakuļ līdz tā kļūst gaisīga.

Uzpūteni ēd siltu vai liek ledusskapī, lai atdziest. Pasniedz ar pienu.

Komentāri (31)
Nepalaid garām
Uz augšu